Hinder openbare werken

Indien uw zaak hinder ondervindt van werken in uw buurt, kan u hiervoor sinds kort eenvoudiger een hinderpremie aanvragen.
De hinderpremie biedt wat financiële ademruimte aan kleine ondernemingen om vindingrijk te werk te gaan bij werken voor uw deur. Zo kan u uw klanten informeren en blijven bedienen tijdens deze periode.

De nieuwe hinderpremie vervangt de Rentetoelage en Inkomenscompensatievergoeding en geldt niet voor werken die gestart zijn voor 1 juli 2017.

Ondernemingen die in aanmerking komen voor dergelijke premie zijn kleine ondernemingen (detailhandel, horeca en zaken met direct klantencontact) met maximum 9 werknemers. De hinderpremie bedraagt € 2.000,00.

De grootste verandering is dat u zelf niet meer een hele administratieve winkel moet doorlopen, maar u wordt voortaan automatisch gecontacteerd door het Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaamse Overheid). U moet dan enkel nog naar de website www.hinderpremie.be surfen waar nog enkele gegevens zoals uw rekeningnummer en dergelijke moeten ingevuld worden.

Interessant om weten is dat deze premies fiscaal zijn vrijgesteld. U wordt dus niet meer belast op de ontvangen premie.

Hinder openbare werken
Tagged on: