Steunmaatregelen voor corona : Compensatiepremie (01/04/20)

Beste klant,

Zoals beloofd, houden wij u verder op de hoogte van belangrijke wijzigingen of toevoegingen aan steunmaatregelen inzake de coronacrisis.

Heet van de naald : er is een nieuwe premie voorzien door de Vlaamse Overheid voor ondernemers die niet in aanmerking komen voor de oorspronkelijke Corona hinderpremie van € 4.000,00.

Let wel, deze premie is op vandaag nog niet aan te vragen, je kan wel reeds je mailadres nalaten op de website van VLAIO. Net zoals de oorspronkelijke hinderpremie is deze door de ondernemer zelf aan te vragen met behulp van je identiteitskaart of ItsMe-app.

Er zijn ook strikte voorwaarden verbonden aan het verkrijgen van deze premie.

Alle info en voorwaarden hierover vind je hier.

Compensatiepremie ondernemers
Wie komt in aanmerking
Deze nieuwe premie richt zich tot de ondernemingen en hun toeleveranciers die nog verder mogen werken of winkels die openblijven maar door de beperkende maatregelen een groot omzetverlies hebben die kunnen aantonen dat ze een omzetverlies van -60% hebben in de periode tussen 15 maart 2020 en 30 april in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
Voor starters wordt gewerkt met een omzetdaling van -60% ten opzichte van het neergelegde financieel plan.
Ook vzw’s komen in aanmerking, onder voorwaarde dat er minstens één iemand voltijds tewerkgesteld is.
Voorbeelden: bedrijven in de evenementensector met ook veel freelancers; (para-)medische beroepen zoals kinesitherapeuten, tandartsen, psychologen of logopedisten die enkel nog dringende interventies mogen doen; bedrijven die essentiële dienstverlening leveren inzake voeding zoals pralinewinkels of drankenhandelaars, maar door gebrek aan passage of toeristen toch zwaar omzetverlies lijden; schilders of loodgieters die enkel nog dringende herstellingswerken mogen uitvoeren; landbouwers die gericht voor horeca-afnemers werken, enz….
Omvang steun
• De steun omvat een éénmalige compensatiepremie van € 3.000;
• Er zijn maximaal 5 premies per onderneming als er meerder exploitatiezetels per onderneming zijn.
• Ook zelfstandigen in bijberoep, die door de hoogte van het inkomen sociale bijdragen betalen als een zelfstandige in hoofdberoep, kunnen de compensatiepremie van € 3.000 ontvangen;
• Zelfstandigen in bijberoep die een inkomen hebben tussen € 6.996,89 en € 13.993,78 kunnen een beroep doen op een compensatiepremie van € 1.500. Deze premie geldt ook voor zelfstandigen in bijberoep die verplicht moeten sluiten, maar geldt niet voor zelfstandigen in bijberoep die dit combineren met een job als werknemer van 80% of meer.
Aanvraagprocedure
De aanvraag zal verlopen via een online applicatie op de website van VLAIO.
Meer informatie
Meer informatie is nog niet beschikbaar. Wil je op de hoogte blijven over deze premie? Schrijf je dan in op de VLAIO Corona nieuwsbrief. We sturen je dan een update. Momenteel zal je vraag dus niet worden beantwoord.

Bron : VLAIO

Steunmaatregelen voor corona : Compensatiepremie (01/04/20)
Tagged on: