Het vernietigen van voorraad: Hoe doe je dit precies?

Ben je van plan om de voorraad te vernietigen, dan breng je de btw-administratie en belastingdienst hier best vooraf van op de hoogte. Dit kan je doen via een aangetekende zending of via een eenvoudige mail, mét leesbevestiging. Het is als het ware een uitnodiging naar de fiscus om de vernietiging bij te wonen, indien gewenst.

Door dit te doen, kan je het vermijden dat de fiscus vermoedt dat je deze ‘in het zwart’ zal verkopen, of privé zal gebruiken.
In alle gevallen is het belangrijk dat je een goede voorraadadministratie bijhoudt, los van de situatie indien de fiscus al dan niet aanwezig wenst te zijn bij de vernietiging. Voldoende documentatie is cruciaal indien er alsnog een controle zou volgen.

Nog vragen ? Aarzel niet om contact op te nemen !

Het vernietigen van voorraad: Hoe doe je dit precies?
Tagged on: