Verplichte digitalisering van uw verkoopfacturen

Vanaf 1 januari 2026 staat een grote verandering voor de deur: 

Elektronische facturatie wordt de verplichte standaard voor alle zakelijke transacties, van klein tot groot. Met de deadline in zicht is het van cruciaal belang om deze technologische overgang goed voor te bereiden.

Elektronische facturatie, in tegenstelling tot PDF-facturen, maakt gebruik van een gestructureerd elektronisch systeem dat zonder menselijke tussenkomst kan worden verwerkt door computersoftware. Dit stelt bedrijven in staat om het verzenden en ontvangen van facturen te automatiseren.

Om een soepele overgang te garanderen, is het essentieel om zich voor te bereiden op deze verandering. Momenteel wordt slechts 15% van de facturen elektronisch verzonden in het gestandaardiseerde Peppol-formaat op Europees niveau. Voor kmo’s die nog niet over de juiste software beschikken, zijn er veel verschillende tools beschikbaar om alle inkomende en uitgaande facturen te koppelen en te verwerken tegen concurrerende prijzen.

Heeft u hier nog vragen over ? Geen idee hoe dit te organiseren ? Neem gerust contact met ons op ! 

Verplichte digitalisering van uw verkoopfacturen
Tagged on: